De eerste Vrolijke 

blokfluitdag

op vrijdag 6 Augustus.

De 2e "Vrolijke Dag" op 14 augustus.

Met dank aan de redactie van de "blokfluitist", en Tom zelf een artikel over het werk van deze blokfluitbouwer.

Vanaf nu verkrijgbaar:

De nieuwe cd van Erik Bosgraaf. 

Laatste ontwikkelingen van ons ensemble

Ook wij merken de impact van de Corona epidemie op ons ensemble. Een aantal leden heeft besloten om zich voorlopig terug te trekken om het risico van besmetting voor zichzelf en hun naasten te beperken. Dit zijn moeilijke persoonlijke besluite; samen muziek maken is immers zo'n essentieel onderdeel van het leven van de ensembleleden.

We hebben prachtige plannen en ideeën voor een nieuwe voorstelling, maar die gaan voorlopig in de ijskast. Stella, onze dirigent, heeft de groepen tijdelijk omgevormd tot drie ensembles met , gedeeltelijk, een eigen repertoire. ONLINE zullen we straks elkaars optreden kunnen zien en horen, en wie weet delen op onze  Facebookpagina.

Ons enthousiasme en inzet is onverminderd hoog. De muziekstukken zijn prachtig en als klap op de vuurpijl heeft Stella haar Spinet in de repetitieruimte gezet!

 

Helaas konden we i.v.m. de Corona uitbraak onze laatste voorstelling van het Rembrandtproject niet  geven, maar.... we hebben weer grootse plannen voor als we weer mogen optreden. Dus blijf deze pagina regelmatig bezoeken voor het laatste nieuwe van ons ensemble.

Rembrandtproject:'n muzikale verbeelding

Wij, negentien blokfluitisten en twee strijkers, spelen livemuziek in wisselwerking met filmbeelden van werken van Rembrandt van Rijn.

 

Wat je hoort, zie je, is het motto.

Met een pennenstreek van de meester en een gestreken toon van de Viola da gamba wordt ons verhaal ingezet. Langzaam bouwen we verder, beginnend met zwart-wit tekeningen ondersteund met éénstemmige muziek, gaan we door naar de etsen samen met wat complexere muziek en uitmondend in prachtige kleurrijke schilderijen en eindigend met een spetterende uitvoering van the Fireworkmusic van G.F. Händel.

Repetitie in Dorpshuis de Einekoer: Leo en Jordy achter de knoppen.

Rob Vogel: maker van de filmbeelden en vormgeving drukwerk

Weg met het stoffige  imago van de blokfluit.

Ja, ook u luisteraar-twijfelaar-ooit wel een blokfluitspeler geweest zijnde, kom en sluit je bij ons aan: het enige blokfluitorkest van Friesland! Kom maar op als je durft. Je mag zelf beleven wat het is om kleur te geven middels blokfluitmuziek aan beelden die je ziet.

Musiceren kan je tot op hoge leeftijd en op een hoog niveau, dat zullen we laten horen.

 

ECHT musiceren

Door het Rembrandtproject , ervaren we een prikkel om het uiterste uit onszelf te halen.

Wat machtig om de ontwikkeling van de inspirerende werken van Rembrandt te zien en letterlijk en figuurlijk zo gedwongen te worden kleur aan je spel te geven: opletten-timing-precisie-spanning- emotie overbrengen – ECHT musiceren dus!

Repeteren

Wij repeteren elke donderdagavond , anderhalf uur. Het Goedhoutensemble bindt en verbindt ons op muzikaal gebied, maar fungeert ook als een sociaal netwerk. 

Onze gast: paukenist  Hessel Prins

Op onze Facebookpagina  staat een filmpje met een interview van  Tetty Sikma met Hennie Hoekstra en Gerdien Vastenhoud over o.a. hun duet Amarilli, mia bella, dat zij spelen in de voorstelling.

Dinie Goedhart van Flauto Nuovo: " Wat hebben jullie met jullie dirigent een mooi project neergezet!

Ik weet als geen ander wat een werk dit is geweest. Groot respect hoor!"

 

Hans van Buuren, regisseur, van Wig producties is een paar keer bij onze repetities aanwezig geweest om advies en tips te geven.
Bijvoorbeeld deze: "Laat het publiek zien dat je plezier hebt in het samen muziek maken en neem hen mee in wat je gaat doen". Klinkt simpel......

Voorbereidingen voor de generale repetitie

Op onze facebookpagina  staat een filmpje met een interview van  Tetty Sikma met Stella Boggia over het Rembrandtproject.

Maak een Gratis Website met JouwWeb