Ons blokfluit ensemble bestaat momenteel uit 21 enthousiaste leden, waaronder een  cellist en een Viola da  gamba speler. Onze instrumenten en muziek maken  een belangrijk deel van ons leven uit.

Ons ensemble heet het Goedhoutensemble. Deze naam is gekozen,omdat de blokfluiten van hout zijn gemaakt, goed hout. 

Goedhout is ook een kleine ode aan de oprichtster van het Frysk Blokfluit orkest, Dinie Goedhart. Nadat dit orkest ophield te bestaan is een gedeelte van de leden overgestapt naar dit ensemble".

Stella Boggia-van Maris is onze dirigent. Iedere week repeteren we onder haar inspirerend en enthousiaste  leiding in de Einekoer te Ryptsjerk.

Haar streven met ons als ensemble is eenvoudig.  Door haar als volgt verwoord: " Muziek maken met elkaar, met de vaardigheden die elk afzonderlijk heeft - de één wat meer,de ander wat minder -  maar met de intentie dat muziek bindt en we dit elke week weer met elkaar voelbaar en hoorbaar maken.

Soms doen we dit met heel eenvoudige muziek, maar waar we elke noot zo mooi mogelijk maken en soms gaan we de uitdaging aan met muziek die we nog niet kunnen spelen, maar waar we aan gaan kneden en vormen totdat ook deze muziek in onze vezels zit. Hard werken, maar op het eind super bevredigend: dit kunnen we toch maar met zijn allen!"

 

Dirigent Stella Boggia-van Maris

 

"Als ik dan hoor dat de noten muziek worden ben ik super gelukkig"

 

"Muziek die gespeeld wordt met alleen technische vaardigheid kan mij niet boeien."

 

" ...waar we aan gaan kneden en vormen totdat ook deze muziek in onze vezels zit."

 

info interne organisatie